-42%

HID Ксенон светлa- H1


1,490.00 ден 2,590.00 ден

  • Нарачајте без никаков ризик
  • Достава низ цела Македонија
  • Плаќање при достава
  • topprodukti.fastDelivery

HID Ксенон светлa
Со воведување на ксенон сијалиците старите халогени светилки веќе се исфрлаат од употреба а на нивно место доаѓа најновиот модел кој користи само една ксенон сијалица која генерира силно и задимено светло воедно. Помеѓу ксенон и HID Ксенон светлa сијалиците нема некоја позначајна разлика бидејќи и двете ја користат истата ксенон светилка разликата е во тоа што обичните ксенон сијалици користат две светилки, додека HID Ксенон светлa сијалиците користат една светилка. Иако HID Ксенон светилките користат една сијалица тие овозможуваат поголема прегледност на патот, односно можат да осветлат дури и до 95m. Затоа HID Ксенон сијалиците се најнова технологија и лесно се инсталираат
HID Ксенон е новa и напредна верзија на предните фарови на вашиот автомобил кои употребуваат овална рефлексија на светлината и овозможува еден фар да генерира силно и задимено светло.
Целата моќ на HID Ксенон светлата доаѓа од јонизираната ксенон лампа која има шивотен век на траење дури и до 50 000 часа. Со овој тип на ксенон светла добивате поголем спектар на видливост, троши помалку гас за разлика од другите видови на светилки а исто така го намалува заморот при возење во текот на ноќта.
Карактеристики:
1) Лесна инсталација без никакво оштетување на предните светла
2) подолг живот – Дизајнирано да трае и до 50000 часа.
3) Ниска потрошувачка на енергија – користат 35W електрична енергија, 3 пати поефикасен отколку традиционалните халогени светилки,
4) Произведува сино-бела светлина која е посигурна за возење, бидејќи таа е поблиску до природната светлина.
5) 100% водоотпорни и 100% отрпорни на прашина

Како да нарачате:
За да ги добиете сите производи со вкупна испорака, ве молиме додадете ги во една заедничка кошница.За да се финализира нарачката, стиснете на копчето *КУПИ* или може да не контактирате на нашиот телефонски број за нарачки 071 672 729!
ВНИМАНИЕ !!! Пред испраќање на сите нарачки, нашите консултанти ги потврдуваат преку телефон. Пред достава ќе ве контактира курирската служба. Ве молиме повторно проверете дали Вашиот телефонски број е внесен правилно, за да се избегне претстојното одложување на нарачката.
Ви Благодариме!

1,490.00 ден 2,590.00 ден